Luciakonsert med Norrstrands musikklasser och Wermland Opera

STORT TACK!

Det är med något matta fingrar jag försöker skriva ett tack för helgens konserter. Tänk att man (eller jag i alla fall) liksom glömmer från år till år hur fantastiskt bra de här luciakonserterna är. Efter en så storartad upplevelse är jag fysiskt trött, ja nästan matt. Det känns om ljudets smekande vibrationer fortsätter att vibrera inne i min kropp. Oxytocinnivåerna i min hjärna var under konserten så alarmerande höga att ögonen svämmade över flera gånger och som i ett mentalt lyckorus med ett kvardröjt leende på läpparna nynnar jag lite försiktigt på de olika sångerna.

Jag är övertygad om att få göra en luciakonsert tillsammans med Wermland Opera ger både dem, oss och alla musikklasselever en fantastisk upplevelse.

Vi som föräldrar får en konsert fylld av stämning, julmys, fantastisk sång och musik. Musikklasseleverna får den stora förmånen att få framträda med fullblodsproffs, för de som inte tycker att hela Wermland Opera är proffs var nog inte på samma konsert. Slutligen får de som jobbar på Wemland Opera ett klart bevis på att återväxten för framtiden måste vara säkrad.

Solisterna, inte bara de från Wermland Opera, utan också de från de olika klasserna gjorde fantastisk bra ifrån sig och jag kan tänka mig att i hela den underbara ensemblen från Les Misérables fanns det en och annan som kände igen sig själv som barn / tonåring när de sjöng på någon konsert. Men trots alla fantastiska solister, musiker och all vacker koreografi så är det ändå helheten som på något sätt dröjer sig kvar. Det hade inte blivit så bra om inte samtliga delar hade fungerat och varit med. Att till exempel få höra sånger från Les Misérables med backning i kören av samtliga musikklasselever fick nog de flesta tårkanaler att köra ett ordentligt arbetspass. I alla fall gjorde mina det.

Vi vill från föräldraföreningen rikta ett stort tack till samtliga inblandade. Det hade som sagt inte blivit samma sak om vi inte alla hjälpts åt. Stort tack till Wermland Opera som ville samarrangera detta evenemang med oss i år igen. Stort tack till alla elever som trots att de inte är så gamla visade en stor proffessionalitet. De har slitit hårt under ganska lång tid. Tack också till våra fantastiska musiklärare. Utan er inspiration och ert hårda arbete under en turbulent höst hade det inte heller blivit något! Sist men inte minst ett stort tack till alla föräldrar som med produktionsgruppen i spetsen arrangerade allt detta på ett föredömligt sätt!

Om jag i förbifarten glömt att tacka någon så ber jag om ursäkt redan nu, men texten på skärmen är liksom lite svårläst. Som om jag försökte se genom en tjockare vattenhinna än vanligt.

– Håkan Liljegren
Stolt förälder och glad sekreterare i föräldraföreningens styrelse.

Postad i Okategoriserade

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− two = four